NAUTISCH SALES PARTNER

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 

Arc Gloria

  • Foto

  • Beschrijving

  • Specificaties

  • Beoordelingen

Wanneer u in de verte op het water een enorme Colombiaanse vlag ziet, hoeft u niet langer te twijfelen: dit is de ARC Gloria. De ARC Gloria wordt vaak voor grote SAIL evenementen gevraagd, dit komt mede door de enthousiaste bemanningsleden die inmiddels over heel de wereld behoorlijk populair zijn geworden.

Vroeger
In 1966 gaf de Colombiaanse regering de Nationale Marine toestemming voor het bouwen van een opleidingsschip. Dit was het begin van de ARC Gloria. Twee jaar later werd het schip in dienst gesteld. Inmiddels is de ARC Gloria een erg gewild vaartuig, verschillende havensteden wereldwijd kijken altijd weer uit naar de komst van de ARC. Het schip wordt nog steeds door de Colombiaanse marine gebruikt als trainingsschip; jonge officieren en matrozen worden aan boord opgeleid tot ware zeelui.

Volkslied
De naam van het schip komt uit het Colombiaanse volkslied: Oh gloria inmarcesible. Wanneer de ARC Gloria een havenstad binnenvaart wordt het volkslied uit volle borst gezongen door de enthousiaste bemanningsleden. Het eerste gedeelte van het schip, “ARC”, staat voor Armada National de la República de Colombia, het nationale leger van Colombia.

Extra informatie

Informatie over het schip

Lengte (m) 64.7
Diepgang 6.6
Bouwjaar 1966
  1. John Geplaatst op 25-03-15

    I like what you guys are usually up too. This kind of clever work and exposure! Keep up the amazing works guys I've added you guys to my blogroll.

    Smithf872


Schrijf uw eigen beoordeling

U beoordeelt nu: Arc Gloria