NAUTISCH SALES PARTNER

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 

Christian Radich

  • Foto

  • Beschrijving

  • Specificaties

  • Beoordelingen

De bekende televisieserie “The Onedin Line” uit de jaren 70 heeft bijgedragen aan de huidige populariteit van het Noorse schip, de Christian Radich. Het volschip heeft vierkantgetuigde masten die voorzien zijn ra’s; dit is dwarshout wat schuin bevestigd is op de mast.

Historie
Tegenwoordig kennen we de Christian Radich van zijn prachtige korte en langere vaartochten voor zowel groepen als individuen. Vroeger was het schip echter een schoolschip dat werd gebruikt om jonge zeelui op te leiden. Deze leerlingen konden aan boord van het schip hun theoretische kennis in zetten in de praktijk. Tot na de Tweede Wereldoorlog heeft de Christian Radich deze dienst verleend.

Bouw
De Christian Radich is bijna 60 meter lang en heeft een diepgang van 4,7 meter. Het vaartuig beschikt over drie masten die ieder vijf van de eerder genoemde ra’s hebben ter ondersteuning. Het totale zeiloppervlak is 1360 vierkante meter, waar de vaste crew van 20 personen zich prima kan verplaatsen. Daarnaast is er nog ruimte voor maximaal 80 trainees.

Extra informatie

Informatie over het schip

Lengte (m) 73.0
Breedte (m) 9.7
Diepgang 5.0
Bouwjaar 1937

Uw beoordeling toevoegen


Schrijf uw eigen beoordeling

U beoordeelt nu: Christian Radich