NAUTISCH SALES PARTNER

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 

Soerlandet (Noorwegen)

  • Foto

  • Beschrijving

  • Beoordelingen

De Noorse "Soerlandet" is een van de kleinste trainingsschepen ter wereld. Of het daadwerkelijk een "trainingsschip" genoemd kan worden, is discussieerbaar: het vaartuig werd namelijk voornamelijk gebruikt als transport- en vrachtschip. Na de benodigde verbouwingen werd de Soerlandet ook steeds vaker ingezet als luxe cruiseschip.

Verleden
De Soerlandet kwam in de Tweede Wereldoorlog in Duitse handen terecht. In deze periode heeft het schip veel beschadigingen opgelopen waardoor het naderhand alleen nog als opslagdepot kon dienen. Pas in 1948 is de Soerlandet weer gaan zeilen.

Noorwegen
De Soerlandet heeft halverwege 1990 nauw samen gewerkt met de Noorse marine, de Noorse organisatie voor scheepseigenaren en het lokale centrum voor Werkgelegenheid. Het schip werd destijds veel ingezet bij het werven van nieuwe zeevaarders waarvoor zesweekse opleidingen werden georganiseerd. De samenwerking met Noorwegen in 1990 heeft er voor gezorgd dat de Soerlandet tegenwoordig eigendom is van een instituut wat wordt bestuurd en deels gesubsidieerd door het Noorse Ministerie van Cultuur.

Uw beoordeling toevoegen


Schrijf uw eigen beoordeling

U beoordeelt nu: Soerlandet (Noorwegen)