NAUTISCH SALES PARTNER

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 

Loth Lorien

  • Foto

  • Beschrijving

  • Specificaties

  • Beoordelingen

De Loth Loriën is een luxe driemast-gaffelschoener die voornamelijk op de Oostzee en Noordzee vaart. Deze 48 meter lange driemaster heeft een stijlvolle salon die door de houten lambrisering en warme kleurstelling een uitnodigende sfeer heeft. Op het ruime dek is voldoende ruimte om te zonnen of te genieten van het uitzicht. De jacuzzi aan dek is een speciaal element van luxe aan boord.

Het schip dankt haar naam aan het elfenwoud dat voorkomt ‘In de ban van de ring’, de bekende trilogie van de Britse schrijver J.R.R. Tolkien. Deze mooie barkentijn is een ‘zusje’ van de fraaie topzeilschoener J.R. Tolkien die ook op SAIL Amsterdam te bewonderen is.

Geschiedenis
Het rijke verleden van de Loth Loriën begint in 1907 in Noorwegen. In de stad Bergen wordt het schip als haringlogger gebouwd. Na jaren trouwe dienst, kwam de werkboot in 1989 naar Nederland. Hier bouwde de nieuwe eigenaar haar om tot een tweemaster met modern tuigage en een luxueus interieur. Het schip wordt opnieuw verbouwd en gemoderniseerd in 2002 en in 2009 wordt het de prachtige driemast barkentijn die de Loth Loriën tegenwoordig is.

Extra informatie

Informatie over het schip

Lengte (m) 48.00
Breedte (m) 7.20
Diepgang 3.10
Bouwjaar 1907

Uw beoordeling toevoegen


Schrijf uw eigen beoordeling

U beoordeelt nu: Loth Lorien