NAUTISCH SALES PARTNER

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 

Dewaruci (Indonesië)

  • Foto

  • Beschrijving

  • Beoordelingen

De Dewaruci is een barkentijn met drie masten, afkomstig uit Indonesië. Het opleidingsschip is in handen van de Indonesische zeemacht en kan zichzelf het grootste schip van de zeevloot noemen.

Geschiedenis
In 1930 was het van belang dat er schepen zouden komen die als hoofdtaak het onderhouden en beveiligen van de Indonesische archipel zouden hebben. Twee jaar later is de bouw van de Dewaruci van start gegaan. Helaas werd het schip pas dik twintig jaar later, in 1953, te water gelaten. Dit kwam door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Kenmerken
De Dewaruci is een ontzettend modern opleidingsschip. Het ballastysteem waarover het schip beschikt garandeert de stevigheid en het gewicht en het inventieve navigatiesysteem kan via een computer worden bestuurd. Het schip beschikt over drie masten die ieder staan voor één van de grote, Indonesische eilanden.

  1. Elke Sail een drumband aan boord Geplaatst op 07-04-15

    Mooi schip, veel Javaanse Cultuur, houtsnijwerk , enthousiaste bemanning, vooral de muziekmatrozen , elke Sail staan ze weer garant voor veel plezier, ook al ligt de Dewaruci vaak aan de noordelijke kade van het IJ , ik ga altijd evn langs !!!

    Aart Muizer


Schrijf uw eigen beoordeling

U beoordeelt nu: Dewaruci (Indonesië)