NAUTISCH SALES PARTNER

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 

Jolie Brise (Engeland)

  • Foto

  • Beschrijving

  • Beoordelingen

Een van de populairste Tall Ships ter wereld is de “Jolie Brise”. Leerlingen van de Engelse Dauntsey’s School onderhouden dit vaartuig al ruim 35 jaar. De Jolie Brise is in eerste instantie gebouwd om snelle oversteken te kunnen maken en dit is, nu 90 jaar later, nog steeds het voornaamste doel.

Historie
De Jolie Brise is in 1913 gebouwd in het Franse Le Havre. Sindsdien heeft het vaartuig deelgenomen aan vele wedstrijden, waar onder de Fastnet-Race die maar liefst 3 keer op haar naam staat. Ook bij de Tall Ship Races eindigt de Jolie Brise, figuurlijk gesproken, vaak op het podium.

Doel
Het voornaamste doel van de Jolie Brise was om de professionele zeilers zo snel mogelijk over de oceaan te krijgen. Dit doel is door de jaren heen niet veranderd. Zoals net gezegd valt het vaartuig bij de Tall Ships Races bijna altijd wel in een van de prijzen. Maar ondanks de snak naar het winnen, blijft het aan boord van het schip altijd gezellig.

Diversiteit voor leerlingen
Aan boord van de Jolie Brise heb je als trainee altijd wel wat te doen. Zo sta je de ene dag achter het roer en de andere dag in de scheepskeuken.  

Uw beoordeling toevoegen


Schrijf uw eigen beoordeling

U beoordeelt nu: Jolie Brise (Engeland)